sabato 14 maggio 2011

FRUIT TEA LOAF





If you fancy a slice of cake .....this is a recipe that's really worth trying....very simple to make and delicious to eat....one slice wont be enough....infact I ate two straightaway and could of eaten much more but decided to leave some for friends to taste.It comes from one  of Nigella Lawsons' book Feast (my favourite cook....just love to see her programmes).
Ingredients
1 x 250ml cup tea
375g mixed dried fruit (I used a pack of sultanas)
125g dark brown sugar
250g plain flour
1 teaspoon baking powder
half teaspoon bicarbonate of soda
1 egg
Recipe
Make a cup of black tea(just using a tea bag),and pour it into a bowl with the dried fruit and sugar;stir well then leave to soak overnight.
Preheat the oven to gas mark 170°C. Line a 450g loaf tin with baking paper.
Beat the flour, baking powder, bicarbonate of soda into the soaked fruit,and then beat in the egg.
Spoon and scrape into the prepared tin and bake for 1 hour-or until cooked-before letting the cake cool in its tin on a rack.
Hope you enjoy your cake.Let me know how it turns out

Una torta molto semplice da preparare e molto buono da mangiare.Appena fatto non ho resistito ....2 fette spalmate con un po di burro e una tazza da té....  mmmmmmm.
Ingrediente
1 x 250ml tazza di té nero
375g di frutta secca(Io ho usato solo uva sultanina )
125g di zucchero di canna
250g di farina bianca"oo"
mezzo bustina di lievito per dolci
mezzo cucchiaino di bicarbonato di sodio
1 uovo intero
Ricetta
Prepari una tazza da té e versarlo in una ciotola, aggiungendo l'uvetta e lo zucchero.Lasciate poi riposare per circa 24 ore
Rivestite con carta da forno lo stampo da plumcake e accendi il  forno a 170°C.
Aggiungete al composto (precedentemente preparato),la farina,il lievito e il bicarbonato di soda
Mescolate bene e unite anche l'uovo.Amalgamate tutti gli ingredienti.
Versatevi il composto nello stampo
Infornate per 1 ora circa.Lasciate intiepidire  poi si mangia.......

2 commenti:

  1. It looks so lovely! I'd love a slice with tea.
    I have had to start my blog over from Bord and butik!
    It's just so glad to be back!

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  2. ciao grazie per la ricetta, i quadrettini sono bellissimi complimenti, buona domenica rosa.)

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