giovedì 3 marzo 2011

CHOCOLATE CHIP MUFFINS

INGREDIENTS for 12 muffins
250g plain flour
2 teaspoons baking powder
175g sugar
100g chocolate chips( plus more for sprinkling later )
250ml milk
90ml vegetable oil
1 large egg
1 teaspoon real vanilla extract

Preheat oven to gas mark 6/200°C  and  fill a muffin tray with paper cases.
METHOD
1. Put the flour,baking powder,sugar and chocolate chips in a bowl.
2 . In a jug mix oil,milk,egg and vanilla together.
3.Pour the liquid ingredients onto the dry ingredients and mix together.(It may seem a bit lumpy but thats normal)
4.Divide the mixture into the muffin cases.
5Sprinkle more chocolate chips on top.
6.Cook for 20 minutes.
7.Take out of oven, leave to cool.
8.Serve

INGREDIENTI per 12 muffin
250g farina00
1bustina di lievito per dolci.
175g zucchero
100g gocce di cioccolato (in piu qualche per spargere sopra )
250ml latte
90ml olio vegetale
1 uovo grande
Aroma di vaniglia

Accendi il forno a 200°C
Riempi una teglia per muffin (12) con gli pirottini per muffin
PROCEDIMENTO
1.In una terrina mescolare la farina,il lievito,zucchero e gocce di cioccolato.
2.A parte mescolare olio,latte ,l'uovo e vaniglia .
3.Versare l'impasto liquido in quello secco e mescolare delicatamente.(La consistenza sembrarebbe un po grumoso, ma é proprio cosi che dev'essere.)
4.Dividere l'impasto fra le 12 pirottini.
5Spargere sopra ancora altri gocce di cioccolato.
6.Infornare i muffin per 20 minuti.
7.Sfornare i muffin, lasciar raffreddare.
8.Servire .

5 commenti:

  1. Sounds a yummy recipe - they look so good with all those choc chips on top!!Must try this.

    RispondiElimina
  2. Ciao Alison grazie della ricettina sono bellissimi ed invitanti, bacioni rosa a presto buon pomeriggio

    RispondiElimina
  3. Ooh yummy, I love muffins.

    I'm in awe of your cross stitch. Absolutely adore the patchwork in the previous post. Beautiful, vibrant colours. I also love the button box you made recently.

    RispondiElimina
  4. They look very yummy, Alison. I will try your recipe.

    Have a haPpY HaPPy weekend! xx

    RispondiElimina
  5. grazie per la ricetta . che bonta' ..... buona serata cry68

    RispondiElimina